ТИЖДЕНЬ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

З 15.11.2021 по 19.11.2021 р. проходив Тиждень початкових класів. Тиждень розпочали учні 1-х класів 15.11.2021р. Заходи понеділка були присвячені Всесвітньому дню вторинної переробки. Вчитель початкових класів Копиченська В.І. підготувала цікаву та змістовну презентацію «Допоможемо планеті Земля». Знання, отримані під час перегляду презентації, учні змогли використати під час гри «Сортуй сміття правильно», яку підготувала вчитель початкових класів Смірнова Л.М.

Вчителі початкових класів Ковальська А.М. та Стальмашевська М.М. провели виставку поробок з вторинної сировини та дефіле костюмів, які виготовили учні 1-х класів за допомогою батьків.

У вівторок естафету перейняли учні 2-х класів. Заходи, які підготували і провели класні керівники 2-х класів зі своїми учнями були так чи інакше пов’язані з гудзиками, адже 16 листопада – Всесвітній день гудзика.

Діти познайомилися з історією виникнення ґудзика, із великим задоволенням  учні виготовляли колаж з ґудзиків. В кінці дня кожна дитина написала на ґудзичку, який виготовила власними руками, побажання своїм друзям.

Діти із великою зацікавленістю  слухали  розповіді про історію виникнення ґудзика та самого свята, розглядали зображення перших та сучасних ґудзиків, самостійно робили емблеми до свята, а також зробили цікаві поробки з ґудзиків, які були продемонстровані у «Майстерні пана Ґудзика» .

Віртуальний музей ґудзика.

Була проведена математична гра «Ґудзикове доміно». Застосовуючи знання з математики, діти із задоволенням продовжували вивчати історію ґудзика.

Під час створення коміксу «Історія одного ґудзика», другокласники розвивали мовлення та креативність, уяву та фантазію, активізували отримані знання.

Була проведена виставка учнівських робіт «Ґудзикова фантазія». Виставка вразила різноманітністю сюжетів, технікою виконання, барвистістю і безпосередністю дитячого сприйняття світу.

Тут кожен намагається створити свій власний стиль. Всі роботи такі теплі, яскраві, вишукані. Справжні дива з ґудзиків!


18.11.2021 р.  Стасюк Яна Іванівна та Гусятинська Тетяна Володимирівна з учнями 3-Г та 3-Д класів провели квест-подорож «На скільки я знаю свою Батьківщину. Стежками неповторної України». Виконуючи завдання квесту, діти перевірили свої знання про Україну.  Продемонстрували знання українських віршів, пісень, загадок, казок та прислів’їв. Толерантно співпрацювали один з одним в команді. Дізналися, якими саме скарбами володіє наш народ.  Учні ще раз переконались, яка чудова  і унікальна наша Батьківщина. 

18-19 листопада для учнів 3-4-х класів проведено перший (шкільний) етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика (відповідальна Корніюк Л.Л. та Єрмілова Т.Г.). Завдання І етапу сприяли розкриттю не тільки мовних знань, практичних навичок, а й творчих здібностей учнів. Члени журі оцінили роботи учасників і визначили переможців:

 І місце –  Ляховецький Іван, учень  3-А класу,

ІІ місце –  Пилипчук Марія, учениця 3-В класу,

                            Щерба Дарина, учениця 3-А класу,

                            Хіщенко Артемій, учень 4 – Б класу,

ІІІ місце – Чернега Ольга, учениця 3-В класу,

                  Цвігун Євгенія, учениця 4 – А класу,

В рамках тижня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних відносин між учасниками освітнього процесу пройшов виховний захід «Жила-була толерантність…», який організувала і провела для учнів 3-А, 3-Б та 3-В класів Федорова Наталія Юріївна. В цікавій, доступній, інтерактивній формі дітям були представлені такі важливі поняття, як милосердя, співчуття, повага, терпимість.


19.11 учнями і вчителями 4-х класів у рамках тижня початкової школи було проведено ряд заходів.
Мовний калейдоскоп «Гудзикові вервечки» було проведено Триандофіловою І. О.
Найактивнішими виявились учні:
Музика Віра, учениця 4 – А класу,
Цвігун Євгенія , учениця 4 – А класу,
Канаєва Богдана, учениця 4 – Д класу,
Каспрук Нікіта, учень 4 – Д класу,
Дячок Софія, учениця 4 – В класу,
Мазур Катерина, учениця 4 – Б класу,
Слєпцова Валерія, учениця 4 – Б класу,
Колосовська Даша, учениця 4 – Г класу.

Конкурс талановитих четвертокласників «Найкрутіші ґудзики» підготувала й провела Герасименко О. В.
Номінація «Танець»
І місце Музика Віра, учениця 4 – А класу,
ІІ місце Єрьомкіна Софія, учениця 4 – А класу.

Номінація «Пісня»
І місце Ксьондз Катерина, учениця 4 – Г класу.

Номінація «Гумореска»
І місце Мазур Катерина, учениця 4 – Б класу,
Попович Кіра, учениця 4 – Б класу,
ІІ місце Сіренко Максим, учень 4 – А класу.

Цікавинки про походження ґудзиків «Ґудзик-мандрівник» підготувала і представила школярам Коваль Л. В.

Майстер-клас «Гудзикова феєрія» для учнів 4-х класів провела Лавренова Н. М.


19.11.2021 р. учні початкових класів взяли активну участь у виставці до всесвітнього дня дитини «Моє щасливе дитинство»
Переможці конкурсів та активні учасники заходів були нагороджені подяками та грамотами.