Тиждень точних наук

Активізація позакласної роботи з математики по­кликана пробуджувати й підтримувати в учнів не тільки інтерес до вивчення одного з найцікавіших шкільних предметів, а й прагнення вивчати матема­тику додатково, під керівництвом учителя або само­стійно.
Позакласна робота сприяє розвитку математичної культури учнів, розвитку їхнього мислення, матема­тичних здібностей. Важливий виховний момент позакласної роботи полягає в тому, що для участі в ма­сових позакласних заходах можна залучати не тіль­ки учнів, які добре знають і люблять математику, а й тих, хто має низький рівень навчальних досяг­нень, на уроках пасивний та байдужий, але наділе­ний артистичними або організаторськими здібно­стями, вміє добре малювати тощо. Іноді участь у позакласній роботі стає для таких учнів першим кроком до зацікавленості нею.
Цікавою була інформаційна хвилина сторінками цікавої математики «А чи знаєш ти що…?», яку проводили учні 9-Б та 6-В класів. Щодня проводилися захоплюючі змагання з математики,фізики, інформатики.

Учні 5-6 класів виготовляли математичні лепбуки. Для цієї ж паралелі проводилися веселі  та цікаві математичні перерви з розгадування головоломок, ребусів, кросвордів.(уч. Шкуріна Н.О.)
5-і класи  брали участь у змаганнях «Математичний калейдоскоп»(учителі Демченко Р.В., Слободяник Л.А.) Перемогу здобули учні 5-В класу .

Учні 7-их класів формували «Дерево пізнання» з висловами відомих людей про математику, розгадуючи математичний QR – квест.(уч.Слободяник Л.А.) А також пограли в брейн – ринг «Цікава фізика» (Жук О.Б., Ворошило Ю.В.)

Для учнів 7-В класу було проведено Математична естафета «Сходинки до математичного олімпу» (Шкуріна Н.О.)
Для учнів 8-их класів  було проведено математичний квест (Демченко Р.В.) та турнір з криптографії “Код да Вінчі» (уч. Вітюк Ю.В., Сичевська Н.С.). Перемогла команда 8-Г класу.

Всі бажаючі могли ознайомитися з математичною літературою на книжковій виставці «Серенада математиці».(Слободяник Л.А.)
Цікаві досліди побачили учні початкової школи у заході  «Фізика на кухні» (Нежевенко Р.С.)

Завершенням тижня стала інтелектуально-розважальна гра для учнів 10-11 класів «Розумники та розумниці». Метою її було визначити, що ж все-таки переможе: чуттєві дівчата зі своєю інтуїцією (команда «КРАСА») чи стримані хлопці і залізна логіка(команда «СИЛА»). За результатами гри перемогла команда дівчат «КРАСА»