Гра -вікторина до Дня Соборності України “Подорожуємо Україною”

День Соборності України — національне свято України, що відзначається щороку 22 січня. Сьогодні соборність не обмежується лише ідеєю збирання етнічних земель у рамках національної держави, а передбачає також духовне єднання всього населення країни незалежно від національності.
Ця дата символізує день об’єднання Української народної республіки та Західно-Української народної республіки в єдину державу. Акт злуки відбувся у 1919 році, а в 1990 році, напередодні річниці, між Києвом і Львовом десятки тисяч людей, тримаючись за руки, вишикувалися в “живий ланцюг”. Така акція підтверджувала стійкість і єдність українського народу.
З метою патріотичного виховання школярів та розвитку їхньої історичної обізнаності шкільними бібліотекарями Вальчук Наталією та Огороднічук Валентиною було проведено гру-вікторину «Подорожуємо Україною» з учнями 5-х класів. На станціях вікторини «Історична», «Український колорит», «Знайди зайве», «Народознавча», «Наша славна Україна», «Асоціації» учні показали гарні знання про історію України, звичаї та традиції.
Нехай же від Дону до сивих Карпат
Живе нероздільна родина,
Без рабства, без панства, насильства і грат,
Вільна, незалежна Вкраїна!
Ніщо нас не спинить, лунає наш клич,
Хай буде Вкраїна Соборна навік,
Велика і вільна Соборна, міцна,
У світі поважна, для нас дорога!