«Україна-мати, вмій її захищати»

В рамках тижня військово-патріотичного виховання та юного захисника України «Збройні сили України – школа гарту і мужності» в КЗ “Вінницький ліцей 29” для юнаків 10-11 класів, вихованців Школи з національно-патріотичного виховання «Україна – моя країна» (керівник Павло Мигун) відбувся військово-патріотичний квест «Україна-мати, вмій її захищати».

Квест, як інтерактивна форма навчання, складався з навчально-пізнавальних зупинкок: «Перша домедична допомога» (вчитель Захисту України ліцею – Вітринська Ю.Й.); «Індивідуальні засоби захисту від зброї масового ураження (ядерної, хімічної, біологічної)» (Сухий О.М. -військовослужбовець радіаційно-хімічної розвідки та Обертинський О.О. – військовослужбовець хімік ОХБЗ), «Вихідні положення для стрільби зі стрілецької зброї» (Щупак О.М. – військовослужбовець окремого підрозділу), «Неповне розбирання та збирання автомата Калашникова» (Березовський Ю.Е. – військовослужбовець Вінницького зонального відділу військової служби); «Неповне розбирання та збирання пістолета Макарова»; «Спорядження магазину автомата Калашникова набоями» (вчитель Захисту України ліцею Мигун П.П.)

У період агресії російської федерації проти України, виникає нагальна необхідність переосмислення зробленого і здійснення системних заходів, спрямованих па посилення національно-патріотичного виховання учнівської молоді – формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей. І такі практичні заходи, як сьогодні, у співпраці з військовими-інструкторами зорієнтовані на формування у зростаючої особистості готовності до захисту Української держави, розвиток бажання здобувати військові професії, проходити службу у Збройних Силах України як особливому виді державної служби.

Слава Україні!!!