Педагогічні читання до 300-річчя із дня народження Григорія Сковороди

3 грудня виповнилося 300 років із дня народження Григорія Сковороди – легендарного українського філософа та мислителя, висловлювання якого цілком актуально звучать і сьогодні.

Кожне його слово доводить, що ворог може розбомбити наші музеї та будинки, загрожувати та шантажувати, але він не здатен забрати нашу пам’ять та наше стійке бажання відстояти незалежність України Хіба можна спіймати волю, зламати сильний дух, заборонити незалежність? Ні, ніколи!

Кожен українець має в серці те, що не здолає ніколи жодний ворог — ми вільні духом, ми міцні своїм гуртом, ми сильні своєю любов’ю до України. Ми маємо згадувати величного Сина України не від дати до дати, а постійно йти його стежками, бо мандрівка – частина його філософії, слідувати його порадам, керуватись його життєвими позиціями та принципами. Торуймо свій шлях у майбутнє: вільне, демократичне, незалежне, процвітаюче! І ми торуємо.

Сьогодні у вінницькому ліцеї № 29 були проведені Педагогічні читання до цієї знаменної дати. Підготували їх наймолодші представники нашої вчительської родини – Школа молодого вчителя.