День Соборності України!

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Це те, за що зараз боряться наші захисники. Сьогодні учні нашого ліцею №29 згадували ті події ХХ століття, які увійшли в історію як єднання та воля цілого народу.

Українці й сьогодні доводять свою єдність. Ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети.

Ідея національної самобутності, незалежності та єднання – те, що сформувало найміцнішу націю у світі, українців, які завжди виборювали право на життя. День Соборності України – яскравий приклад, того як гартувався дух свободи, який ми пронесли через різні сторінки історії.

Сьогодні кожна дитина розуміє, що тільки об’єднаючись ми здолаємо всі перешкоди та витримаємо всі випробування.

Ланцюг єдності!

День Собо́рності України — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Під час усного журналу “Моя Україна – єдина та вільна”, учні 2-В класу створили живий ланцюг єдності.

Соборність – не лише пам’ять про минуле, а й згуртована спільна праця та взаємодія в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, гуртом працюємо, створюємо нове й важливе.Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність.

Тому соборність залишається на порядку денному .

Учні 1-В (класний керівник Єрмілова Т.Г.),2-Б(класний керівник Стальмашевська М.М.),4-Б (класний керівник Федорова Н.Ю.),4-Д (класний керівник Стасюк Я.І.)та 5-Б (класний керівник Онищенко Т.В.) створили ЛАНЦЮЖОК ЄДНОСТІ, щоб нагадати про найважливіше: Україна — неділима, а всі ми, єднаючись та підтримуючи одне одного, — українська нація.