Звіт про проведення тижня точних наук 06.02.2023-10.02.2023

Активізація позакласної роботи з математики по­кликана пробуджувати й підтримувати в учнів не тільки інтерес до вивчення одного з найцікавіших шкільних предметів, а й прагнення вивчати матема­тику додатково, під керівництвом учителя або само­стійно.

Позакласна робота сприяє розвитку математичної культури учнів, розвитку їхнього мислення, матема­тичних здібностей. Важливий виховний момент позакласної роботи полягає в тому, що для участі в ма­сових позакласних заходах можна залучати не тіль­ки учнів, які добре знають і люблять математику, а й тих, хто має низький рівень навчальних досяг­нень, на уроках пасивний та байдужий, але наділе­ний артистичними або організаторськими здібно­стями, вміє добре малювати тощо. Іноді участь у позакласній роботі стає для таких учнів першим кроком до зацікавленості нею.

Однією із форм позакласної роботи з предмета є тиждень точних наук. Проведення предметних тижнів підвищує інтелектуальний рівень учнів, формує в них практичні навички застосування знань, які вони здобули на уроках. Підготовка учнів до проведення тижня дає їм мож­ливість самостійно збирати матеріал, проявляти ініціативу, виховує наполегливість та відпові­дальність.

Проведення предметних тижнів у школі стало доброю традицією.  Цього року, не зважаючи на незвичні умови навчання через воєнний стан, тиждень точних наук проходив з 06 по 10 лютого. У його підготовці беруть участь усі вчителі математики, фізики та інформатики школи, ініціативна група учнів. Заздалегідь обговорюється план проведення тижня, розподіляються завдання для учнів кожної паралелі школи (збір цікавих ма­тематичних фактів, оформлення шкільної зали, підготовка до певного заходу в рамках проведення тижня тощо).

        Оголошення про проведення тижня та його план за­здалегідь вивішується у школі.

Оскільки цього року проводився предметно методичний тиждень, то всі учителі проводили відкриті уроки, показуючи нові методичні знахідки. Були проведені відкриті уроки за такими темами:

  • “Прямокутний трикутник та його властивості” 7-Акл. (вч. Олійник О.М.),
  • “Основні джерела електричного струму. Основні елементи електричного кола ”  8-Б кл. (вч. Кирилюк І.І.),
  •  “Текстові величини та операції над ними” 7-Акл. та “Типи данних у програмуванні”  8-Б кл. (вч. Вітюк Ю.В.),
  • “Сума кутів трикутника. Зовнішній кут трикутника та його властивості”  7-В кл. (вч. Шкуріна Н.О.),
  • “Площі поверхонь та об’єми геометричних тіл. Розв’язування задач”  11-А кл. (вч. Слободяник Л.А.),
  • “Додавання і віднімання дробів з однаковими знаменниками”  5-А кл. (вч. Онищенко Т.В.).
  • Жук О.Б. провела для учнів 9-В кл. семінар “Фізика атома та атомного ядра. Фізичні основи атомної енергетики.”
  •  Цікавою була радіогазета “Астрономія:Цікаві факти про Сонце”, яку проводили учні 10-Бкл.(вч. Жук О.Б.)

Щодня проводилися захоплюючі змагання з математики, фізики, інформатики.

Учні 5-Д та 6-Б класів виготовляли  та складали різноманітні фігури у грі- головоломці «Танграм» ( уч. Слободяник Л.А.)

Урок-змагання “Сім раз подумай…” у 6-Д кл. провела Демченко Р.В. Перемогу у них отримали учні Донюк Анна, Мурга Ольга.

У “Математичному турнірі” серед 9-Б та 9-В кл. перемогли учні 9-В. (вч. Шкуріна Н.О.)

Вчителі Кирилюк І.І. та Онищенко Т.В. проводили математичний брейн-ринг   “Нумо п’ятикласники” для учнів 5-Б та 5-В кл. З невеликою різницею переміг 5-В.

Завершенням тижня мав бути конкурс-гра для учнів 10-11 “Моя любов – Україна і математика “, але через повітряну тривогу вона перенесена на День числа Пі (14.03)