Показовий урок з української літератури!

10.03.23 на показовому уроці з української літератури учні 7-В класу говорили про сенс людського життя та моральний вибір героїв повісті-казки М.Павленко ” Русалонька із 7-В…” Поділились переконаннями про сенс життя та моральний вибір Тараса Шевченка.

Про книжку “Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських.

У книжці Марини Павленко «Русалонька із 7-В, або прокляття роду Кулаківських» йдеться про дівчинку Софійку, що має маленького братика. Софійка навчається у шостому класі і закохана у однокласника Вадима Кулаківського. Анотація до твору «Русалонька із 7-В» недовга, проте надзвичайно інтригуюча. Сім’я дівчинки переїхала до нової квартири у багатоповерхівці. Таємничі голоси і звуки у квартирі внизу, в котрій ніхто не проживає, здалися дивними. Разом із Сашком, своїм найкращим другом, Софійка починає розслідування. А потім дівчинка з’ясовує, що їхня сімейна шафа – справжнісінька машина часу. Древній комод переносить її в минуле відповідно до обраної родинної фотографії, бо виявляється чарівним. Він дає можливість вберегти когось від смерті чи відновити справедливість.

Надзвичайно складне завдання стоїть перед школяркою Софійкою. Потрібно із Вадима, хлопця, в якого вона закохана, зняти прокляття. а вірний друг Сашко обов’язково допоможе розгадати таємниці. Та чи зможуть вони виконати завдання, оскільки на своєму шляху діти зустрінуть реальних привидів.