Засідання педагогічної ради КЗ «ВЛ № 29»

На різних етапах розвитку суспільства поряд з іншими проблемами на передній план виходить   проблема цінності людської особистості. Час не стоїть на місці. І, дотримуючись погляду французький письменника, журналіста. Анрі Барбюса, що «школа – це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, і треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє», педагогічний колектив Вінницького ліцею №29 усвідомлює свою місію: навчити дитину жити у суспільстві, виховати особистість, здатну творити історію своєї держави.

28.03.2023 року  у затишному залі Вінницького обласного краєзнавчого музею пройшло засідання педагогічної ради КЗ «ВЛ № 29» на тему: «Реалізація Концепції національно-патріотичного виховання учнів в умовах сьогодення».   

Життя вносить свої корективи. Події лютого 2022 року  змінили погляди, думки, мрії, життєву позицію сучасної людини.

Розуміння того, що закладене в душу дитини зараз, пізніше стане його і нашим життям, поставило перед навчальним закладом завдання  визначити ефективні шляхи формування особистості свідомого українського громадянина.

На засіданні були розглянуті питання:

  1. Національно-патріотичне виховання в умовах сьогодення як засіб становлення  сучасного українця.    

Єсипова Л.Г., заступник директора з виховної роботи 

  • Формування  національно-патріотичній свідомості учасників освітнього процесу на уроках української словесності та в позакласній роботі.

Драч Г.І., вчитель української мови та літератури

  • Роль шкільного музею  у формуванні ціннісного ставлення особистості до суспільства та держави

Подворна І.О, керівник музею «Історія навчального закладу»

  • Реалізація Концепції національно-патріотичного виховання через роботу волонтерського центру «Ти не один»

Мигун П.П., керівник гуртка «Волонтер»

Девізом виховної роботи з національно-патріотичного виховання стали слова Максима Рильського:

«Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той сам не гідний пошани».

Для учасників засідання були проведені екскурсії виставками  «України щит» та «Азов. Янголи Маріуполя», які вразили своїми експонатами та мали величезний емоційний вплив на присутніх.