День Вишиванки!

Свято щорічно відзначають у третій четвер травня в Україні. У 2023 році День вишиванки відзначають – 18 травня. Яскравий, емоційно-піднесений день.

Сьогодні учні нашого ліцею мали змогу на уроках дізнатись цікаві факти про український атрибут, згадати цікаві факти та ще раз відчути себе частиною національної культури.Пам’ятаймо про нашу історію, підтримуємо своє, рідне – українське.

Встає над світом щире сонце вранці
І землю гріє променем ясним.
А я іду по світу в вишиванці.
Я – українець! І горджуся цим. (Н.Красоткіна)

Саме до свята вишиванки учні 2-Б та 1-В класів (кл.кер. Стальмашевська М.М. та Єрмілова Т.Г.) провели дослідницьку роботу.

В цей день всі уроки в ліцеї були тісно пов’язані з самим яскравим символом української культури – вишиванкою. Учні 7 В та 9 В класів долучилися до свята та під час проведення уроку інформатики мали змогу створити власний візерунок для вишиванки засобами Ornament Name – це єдиний онлайн-конструктор для створення унікального національного українського орнаменту для вишивки. В нагоді стали і знання, що були здобуті під час вивчення теми «Опрацювання табличних даних», і візерунки для вишивки створені в MS Excel не поступались своєю креативністю і унікальністю.

Учителі української мови разом із усією Україною 18.05.23 року святкували День вишиванки

Кафедра математики, фізики та інформатики разом із усією Україною святкували День вишиванки.

Учні 4-Д класу (класний керівник Стасюк Я.І.) теж долучились до святкування. Саме цей одяг є нашим національним надбанням та оберегом. Це свято кожного року у нашій державі відзначають у третій четвер травня. Його започаткували у 2006 році, аби підтримати традиційний український одяг та вшанувати нашу культуру. Вони наш скарб, культурне багатство, оберіг, генетичний код.

Зі святом, Україно!