Всесвітній день захисту тварин

4 жовтня щорічно відзначають Всесвітній день захисту тварин. Цей день об’єднує людей у турботі та піклуванні про тваринний світ. Ліцеїсти від малого до великого, КЗ “Вінницький ліцей 29” долучаються до гарної справи – систематично допомагають кормами для собачок та котиків у Вінницкий притулок для бездомних собак “Планета“, мешканцям Подільський зоопарк. Намагаємось не залишати без уваги і вуличних котиків та собачок – облаштовуємо їм домівки та локації для підгодівлі. А з приходом зими, не забуваємо і про птахів: виготовляємо годівнички, які згодом наповнюємо смачненькими харчами для пернатів. Наразі розпочаті в закладі заходи до «Міжнародного уроку доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин» (БФ «Щаслива лапа» Happy Рaw). Адже Урок доброти не лише є антистресовим та дарує школярам відчуття єдності у площині добра, але і виховує одні з головних людських якостей – добро, відповідальність, гуманність та альтруїзм. Саме ті якості, які відрізняють цивілізоване суспільство від суспільства невігластва та дикунства.
У цей день інформуємо мешканців мікрорайону про необхідність підтримки піклування про тварин, а для школярів – надаємо інформацію про роль тварин у балансі екосистеми нашої планети.
Всесвітній день захисту тварин заснували у 1931 році на міжнародному конгресі руху на захист природи в італійській Флоренції для привернення уваги світової спільноти до видів тварин, що вимирають та усвідомлення необхідності їх захисту. Змусити сучасників задуматися про заподіяну ними шкоду і зібрати сили на підтримку екосистеми, що страждає.
Пам’ятаймо, що люди та тварини мають рівні права на життя!!!
І особливо зараз, коли російські варвари знищують наші міста й села – знищують і тваринну екосистему.