Тиждень зарубіжної літератури

В школі-колегіумі №29 пройшов тиждень(29.11 – 03.12.21 н.р.) зарубіжної літератури. У рамках тижня було заплановано ряд заходів, метою яких стало: поглиблення знань школярів про зарубіжних письменників, викликати в учнів цікавість до читання, організувати пошукову і самостійну роботу учнів.
Протягом п’яти днів учні демонстрували творчі здібності, ерудицію, приймали активну участь у різних конкурсах та вікторинах


Для учнів 5-х класів були проведені вікторина «Чарівний світ казок» (Шевцова Л.І.), літературна гра «Казки народів світу» (Мілейко Т.В.).


Серед 6-их класів було проведено вчителем Судець Л.П. літературну гру “Стежками міфів”. Хоча ХХІ століття – доба інтернету, онлайн спілкування, але й тепер людина має непереборний потяг до міфів. Чому ж шестикласників приваблюють міфи?. Можливо, тому, що в них відображений пошук вічних цінностей людства. Епохи змінюються ,а добро і зло, кохання й ненависть, співчуття і жорстокості залишаються. Тож учні візьмуть з собою в дорогу ті найкращі риси, що уособлюють улюблені міфологічні герої. Найкращими знавцями міфів були учні 6 – А та 6-Б класів.


Учні 7-х класів під керівництвом Мілейко Т.В. підготували літературну композицію «Історія виникнення книги».
Читаючи книги, часто людина забуває, що це всього лише аркуші паперу в оправі. Людина бачить у книзі магічну силу, здатну схвилювати, порадувати, знайти відповіді на багато запитань, викликати безліч емоцій. Діти з цікавістю розповідали про виникнення книги, пам’ятники книгам в різних країнах світу. Потім декламували вірші відомих поетів: Г.Гейне, Ф.Шиллера, Р.Бернса, О.Пушкіна, Й.Гете, М.Цвєтаєвої, Мацуо Басьо.


Учні 8-х класів готували усний журнал «Генії українського перекладу» (вчитель Судець Л.П.).
Про найкращих перекладачів українською творів найвідоміших поетів світу цікаво розповідали учні 8-Б класу. Генії українського перекладу – Г.Кочура, М.Лукаш, В.Мисик, М.Терещенко, М.Зеров, Л.Первомайський.
Перекладачі…Кожним своїм перекладом вони, за висловом І.Франка, ніби прокладають духовні мости між народами, дарують відчуття єдності людини зі світом. Вони перекладали українською безліч світових шедеврів, аби вітчизняний читач розширив свої літературні горизонти.


Літературний журнал «Кохання у зарубіжній поезії».
Кохання-одна із вічних тем зарубіжної літератури від самого початку її існування.
Учні 9- Б класу перегорнули сторінки світової лірики, щоб краще зрозуміти життєву силу цього найвищого почуття.
Вони мали чудову нагоду поринути у неповторний світ кохання, доторкнутися силою поетичного слова до струн душі.
Адже кохання – це той вогник у душі, який горить і не згасає вже сотні поколінь.

Тиждень зарубіжної літератури в школі пройшов цікаво, змістовно, творчо.