Міжнародний день прав людини

10 грудня в світі святкують Міжнародний день прав людини. У цей день зазвичай згадують про механізми досягнення безпеки в суспільстві й зусиллях світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини.
Практичним психологом Вікторією Колосовською учні нашого були ознайомлені з історією розвитку прав людини у світі,  переглянули  фільм «Історія розвитку прав людини», ознайомилися з правами, які мають громадяни України та правами, які мають діти у нашій державі згідно Конвенції ООН про права дитини, яка  з 1991 року є частиною національного законодавства України.
В це й же день відбулась правова гра-диспут для учнів 7-х класів «Навіщо людям потрібні закони?».Гравці відповідали на питання, пов’язані з правами людини та правами дитини, малювали малюнки, що ілюструють права дитини, грали у гру «гарячий мікрофон» та визначали «мозковим штурмом» найголовніші права для однолітків.
Цікава правова вікторина проведена і для учнів 5-х класів, з переглядом  мультфільму  «Права дітей у казках» та ознайомленням учнів з їхніми основними правами та обов’язками дітей.
Для всіх учнів було проведено віртуальну подорож «Знайомство з конвенцією ООН про права дитини» та інформаційні хвилинки до Всесвітнього дня прав людини.