День святого Миколая!

День святого Миколая 2022 завжди з нетерпінням чекають діти – саме в цю дату вони знаходять солодкі подарунки під подушкою. Цього року на диво чекають не лише діти, а й дорослі – кожному з нас хочеться, щоб війна закінчилася якнайшвидше. Інформаційно-бібліотечний центр ліцею №29 та учнівський колектив 2-Б класу підготували для усіх нас поетичний ланцюжок-вітання до Дня святого Миколая. Нехай частіше в вашому житті трапляються дива, а ви ніколи не втрачали в них віру! Нехай настрій завжди буде святковим. Нехай ваше життя буде щасливим. Бажаємо добра, радості, світлих надій, щирої любові рідних. Нехай святий Миколай подарує міцне здоров’я, достаток, мир і душевне тепло!

День святого Миколая – особливе свято, якого з нетерпінням чекають діти.

Вони пишуть листи, чемно поводяться а найбільш за все у цей день шануються прояви турботи.

Саме з цього дня в Україні традиційно розпочинається цикл зимових свят. До учнів ліцею №29 завітали Святий Миколай та його помічниця з подарунками від Вінницької міської ради.

Згідно з легендою, святий Миколай був не лише покровителем дітей, він також захищав мандрівників у дорозі. Цікаво, що його постать цілком реальна. Сучасні герої носять медичні халати та берці, а ось свого часу справжнім захисником вважався саме цей сивочолий дідусь, якого можна зустріти на листівках у грудні.

Жив чоловік, який потім став всесвітньо відомим святим Миколаєм або Санта Клаусом, у другій половині III століття. Прославився він своєю чуйністю, добротою, допомогою тим, хто потребував її. За переказами, народився він у місті Патари (Лікія) у сім’ї правовірних християн. Від раннього дитинства хлопчик відрізнявся особливою чуйністю та любов’ю до інших людей, роздавав убогим монети, допомагав словом і ділом. За це він отримав особливу шану і навіть був піднесений до рангу святих.

День святого Миколая традиційно святкуватимуть 6 грудня за Григоріанським календарем та 19 грудня за Юліанським календарем. В Україні віряни східного обряду та греко-католики дотримуються Юліанського календаря. 2022 року свято припадає на понеділок, 19 грудня.