Вітаємо переможців “Різдвяного турніру”!

Учні нашої школи Дронь Богдан та Сушко Назар мають цікаве захоплення. Хлопці – гравці команди з хокею на траві МДЮСШ № 1. Займаються уже 8-й рік, є учасниками і багаторазовими переможцями змагань різних рівнів, учасниками рекорду України “Найбільша кількість людей, які зробили послідовний пас у хокеї на траві” (12.06.2021 р.).

18 грудня стали переможцями “Різдвяного турніру” з хокею на траві в приміщенні серед юнаків 2009-2011 р. н., отримали медалі за І місце та кубок, який зберігатиметься у команді до наступного турніру у 2023 році.

Цього дня у хлопців було подвійне свято: перемога на турнірі і повернення з лав ЗСУ їхнього тренера, Кулеші Олександра Михайловича, який 9 місяців захищав нашу рідну Україну. Саме його повернення і було найбільшим стимулом для хлопців. Вітаємо з перемогою.

Хокей на траві – спортивна командна гра з ключками та пластиковим м’ячем на траві, метою якої є закинути м’яч у ворота суперника більше разів, ніж це зробить команда суперника у встановлений час. Хокей із м’ячем на траві популярний як серед чоловіків, так і серед жінок

Найдавнішою знахідкою пов’язаною з хокеєм на траві прийнято вважати зображення двох гравців із ключками, що борються за м’яч, на піраміді поблизу містечка Бені Хасан (долина Нілу). Подібні ігри були і японці з індіанцями-ацтеками. На склі вітража в північному хоралі Кентерберійського кафедрального собору в Англії намальований хлопчик, що тримає ключку і м’яч, а це говорить нам, що зображення датується 1200 роком до н.е.