Оновлено протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину у зв’язку з СОVID-19

Постанова головного державного санітарного лікаря України від 28.11.2022 № 1 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»

28 листопада 2022 року оновлено протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19) постановою Головного санітарного лікаря Кузіна І.В. (на заміну постанови від 06 вересня 2021 року №10).

Згідно з Постановою головного державного санітарного лікаря України від 28.11.2022 № 1 допуск до роботи персоналу закладів освіти рекомендовано здійснювати за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс, рот та підборіддя, у тому числі виготовлених самостійно), незалежно від їхнього вакцинального статусу.

В разі організації освітнього процесу в очному або змішаному (поєднання очного навчання та навчання з використанням дистанційних технологій) режимі, керівник закладу освіти розробляє та затверджує графік, за яким відбувається допуск здобувачів освіти до закладу, та маршрути руху здобувачів освіти (залучаються всі можливі входи в приміщення закладу).

Для учнів 1-4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання засобів індивідуального захисту.

Здобувані освіти старші 12 років обов’язково використовують індивідуальні засоби захисту в процесі пересування приміщеннями закладу освіти, незалежно від їхнього вакцинального статусу.

 Відповідно до постанови №1 від 28.11.2022 року «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» доцільно ще раз нагадати про важливість дотримання встановлених вимог щодо виконання протиепідемічних заходів: