Семінар на тему «Сучасні міжнародні відносини в контексті російської агресії проти України»

У рамках меморандуму співпраці КЗ “Вінницький ліцей 29”(директор Микола Бартюк) з Факультетом історії та міжнародних відносин Донецький національний університет імені Василя Cтуса (декан Юрій Теміров) на базі ліцею пройшов семінар на тему «Сучасні міжнародні відносини в контексті російської агресії проти України».

Юрій Тешабайович (кандидата історичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики) зазначив, що «……міжнародні події сьогодення свідчать, що агресія рф проти України залишається пріоритетною темою для більшості країн-партнерів, насамперед у контексті підтримки ними нашої держави у відсічі російській агресії та надання необхідної військової, економічної та гуманітарної допомоги….

За результатами опитування Європейської ради з міжнародних відносин у десяти європейських країнах (включно з Німеччиною та Францією), за рік після початку російської війни проти України солідарність з нашою державою в усіх країнах ЄС сильніша, ніж будь-коли. Тому одна з цілей в.путіна — розділити ЄС — не досягнута. Навпаки, кількість прихильників «справедливого миру», тобто готових допомогти Україні повернути свої території,з початку війни надзвичайно зросла.»