«День зустрічі птахів»

Юні орнітологи, учні 7-х класів КЗ “Вінницький ліцей 29” долучилися до Всеукраїнської природоохоронної акції «День зустрічі птахів» в рамках Міжнародного дня птахів – виготовили в своїх родинах шпаківні. Вивчаючи на уроках біології (вчитель Павло Мигун) особливості будови та поведінки птахів, юні природоохоронці на завершення прийняли участь у конкурсі-виставці шпаківень:

І місце: Роман Дзіміна та Олег Дзіміна ;

ІІ місце: Шпортко Давид та Заверуха Валерія;

ІІІ місце: Боднар Надія, Ковальчук Денис та учень 5 класу Павлов Роман.

Вітаємо переможців та активних учасників конкурсу-виставки!!! Після чого дружньою учнівською родини всі пташині домівки розмістили у шкільному плодовому «Саду перемоги».

Саме 01 квітня 1906 р. була підписана Міжнародна конвенція про охорону птахів. Птахи – незамінні помічники в боротьбі з шкідниками зелених насаджень. Кращий спосіб закликати їх на допомогу – зробити шпаківню своїми руками, а подарувавши пернатим комфортні будиночки, ми забезпечуємо собі ще й відмінний настрій від приємного сусідства. Шпаківня буде затребувана в будь-якому випадку: в комфортних апартаментах із задоволенням селяться стрижі, чорнушки, мухоловки, синиці та горобці. Україна є домівкою для близько 360 видів птахів, а разом з тим, які залітають на її територію, ця кількість становить близько 456 видів. Проте, повномасштабне вторгнення росії в Україну стало небезпекою для багатьох видів птахів, а порушення Азово-Причорноморського міграційного коридору внаслідок військових дій завдали шкоди весняній міграції деяких видів.